Skip to main content
Wat kost een website?

Wat kost een website?

| YZCommunicatie

Een website koop je niet omdat het leuk is of voor de heb. Het is een stuk gereedschap waarmee bepaalde doelen te behalen zijn voor jouw doelgroep. Een bedrijfswebsite kan bijvoorbeeld een online presentatie van het bedrijf zijn. Of is het doel van je website om aanvragen van potentiële kopers binnen te krijgen? Of juist dat ze zich inschrijven voor de nieuwsbrief? Als je een website wil laten maken, is het belangrijk om hier over na te denken.

Mocht je hier niet helemaal uitkomen, raak niet in paniek. Je kunt altijd een webbureau in de arm nemen. Zij kunnen je adviseren en met je sparren over mogelijke ideeën voor de website. Voor je echt aan de slag gaat om een website te laten maken, is het in ieder geval belangrijk om een duidelijk overzicht te hebben van wat je allemaal wil bereiken met je website.

Drie onderdelen voor het bouwen van een website

Het bouwen van een website bestaat grofweg uit drie onderdelen. De eerste is wellicht de meest voor de hand liggende, de vormgeving. Daarnaast moet je denken aan de techniek, dit wil zeggen het programmeren en het Content Management Systeem (CMS). En niet te vergeten, wat komt er op je website? Dit onderdeel noemen we de content.

Vormgeving

Je wil natuurlijk dat je website herkenbaar is of wordt. Maar is je huisstijl nog up-to-date? Wil je misschien je logo vernieuwen? Of misschien heb je nog geen huisstijl voor je bedrijf of nieuwe website? Dit zijn allemaal factoren die meespelen wanneer een webdesigner een offerte gaat maken. Hoe meer er ontworpen moet worden, hoe meer uur de vormgever bezig is, des te hoger het bedrag.

Techniek

Een website wordt gebouwd in een CMS, een zogeheten Content Management System. Over het algemeen volstaat een opensource oplossing als Wordpress of Joomla, maar wellicht is er voor jouw idee een custom made oplossing nodig. Dit is vaak duurder omdat alles ‘met de hand’ op maat geprogrammeerd moet worden.

Content

Dit is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van jouw nieuwe website. Een goede inhoud, een ijzersterk verhaal. Wanneer je zelf niet beschikt over de expertise om content te schrijven, te verzamelen of te ontwerpen is dit de grootste kostenpost van een website. Hoe meer pagina’s jouw website heeft, hoe meer content er gemaakt moet worden.

Gegarandeerde kosten

Wanneer je een website bezit heb je altijd kosten. Net als bij die eerder genoemde Fiat of Ferrari. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het domein en de hosting. Het is slim om ook te kiezen voor een onderhoudscontract voor je website. Zo blijft de techniek altijd actueel en voorkom je dat je website gehackt wordt.

Kortom: de kosten voor een website kunnen erg uiteen lopen omdat deze afhankelijk is van heel veel factoren. Zorg er in ieder geval voor dat je beslagen ten ijs komt en weet wat je voor ogen hebt voor jouw nieuwe website. Dan maak je het zowel voor jezelf als je webdesigner een stuk makkelijker?



Ben jij van plan om binnenkort een nieuwe website voor je bedrijf te realiseren of is de huidige website aan vernieuwing toe? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ben jij geïnteresseerd in één van onze diensten? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!